Pomoć Općini Foča u nabavci specijalizovanog vozila

Pomoć Općini Foča u nabavci specijalizovanog vozila

Općina Foča kao mala lokalna zajednica sa 2.000 stanovnika u Federaciji BiH pokrenula je projekat nabavke specijalizovanog vozila za potrebe Službe za civilnu zaštitu, zajedničke i inspekcije poslove.

– Ovo vozilo koje namjeravamo nabaviti nam je prijeko potrebno, jer imamo dotrajali i nepotpun vozni park, a naša teritorija obuhvata područje gotovo kao cijelo Goražde. Imamo stanovnike koje žive u udaljenim razuđenim selima sa lošom infrastrukturom za šta nam je potrebno posebno vozilo, posebno u situacijama vanrednih okolnosti i vremenskih nepogoda, objasnio je Sofradžija.

Načelnik Mandić kao komandant Štaba civilne zaštite Općine Centar je kazao da ova jedinica lokalne samouprave ima moralnu obavezu u okviru svojih finansijskih mogućnosti da pomaže manje razvijene općine u Bosni i Hercegovini.

– Naredna sjednice Općinskog štaba civilne zaštite je krajem ovog mjeseca kada ćemo na osnovu vaše molbe razmatrati prijedlog za izdvajanje određenih finansijskih sredstava za ovu namjenu. Prema utvrđenom pravilniku koji definiše kriterije za dodjelu ovakvih pomoći mi smo u mogućnosti da izdvojimo iznos do 30.000 KM iz općinskog budžeta tačnije iz sredstava civilne zaštite, objasnio je načelnik Mandić.

 

Načelnik Sofradžija se zahvalio na ovakvom prijemu i podršci Općine Centar.

Najnovije