Višednevna radna posjeta načelnika Muja Sofradžije Republici Turskoj

Višednevna radna posjeta načelnika Muja Sofradžije Republici Turskoj

Pored općine Foča u Izmirskoj regiji , načelnik Mujo Sofradžija danas je je posjetio grad Buca i održao sastanak sa gradonačelnikom gospodinom Erhan Kılıç i njegovim saradnicima. Tokom razgovora sa gradonačelnikom i menadžementom grada Buca razmijenjena su iskustva o djelovanju jedinice lokalne samouprave. Pored ovog obavljeni su i razgovoru o načinima i modelima unapređenja saradnje i realizacije zajedničkih projekata ove dvije općine.

Iskorištena je prilika za razmjenu iskustava te su domaćini predstavili ulaganja u oblasti turizma, saobraćajne infrastrukture, stanogradnje i ekonomije. Pored toga našeg načelnika su upoznali sa funkcionisanjem njihovih industrijskih zona koje posluju veoma uspješno.

Iskazali su veliko interesovanje za našu zemlju tako da očekujemo da će u skorije vrijeme posjetiti Bosnu i Hercegovinu i našu općinu. Ono što je bitno napomenuti da u ovom gradu živi veliki broj ljudi koji su porijeklom iz Bosne i sandžaka a koji su spremni pomoći našoj općini kroz realizaciju raznih projekata.

Načelnik Sofradžija iskoristio priliku da gradonačelnika Erhana Kılıç i njegove saradnike pozve u posjetu našoj Ustikolin

Najnovije