Posjeta predstavnika Općine Foča (Ustikolina)

Načelnik općine Foča/FBiH Mujo Sofradžija i općinski vijećnik Općine Foča/FBiH Nedžad Gagula ovih dana borave u radnoj službenoj posjeti Turskoj.

Posjeta Općini Foça u Izmirskoj regiji upriličena je sa ciljem uspostavljanja ekonomskim, političkih i kulturnih odnosa, te povećanju historijskih vrijednosti identiteta dviju općina kao i razvoj kulturnog turizma.

Sa načelnikom Općine Foça Fatihom Gürbüz između ostalog razgovarano o aktuelnim temama naše lokalne zajednice. Načelnik Općine Foça Fatih Gürbüz je istakao da će nastaviti snažno da podupire saradnju sa našom općinom kroz mnoge razvojne projekte unapređenja odnosa i saradnje između dvije općine. Načelnik Sofradžija je upoznao sa projektima koji se ove godine realizuju u Ustikolini, naglasivši da se radi o projektima koji će poboljšati uslove života, ali i doprinijeti razvoju privrede i turizma. Načelnik Fatih Gürbüz takođe je predložio razvoj saradnje u oblasti turizma putem kojeg bi se njihova bogata ponuda približila našim građanima, te omogućila privredna saradnja.

Najnovije