• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Najnovije

I N F O R M A C I J A OD 16. 04. 2020 GODINE

OPĆINSKI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE
Ustikolina, 16.04.2020. godine
I N F O R M A C I J A

 

Na osnovu raspoloživih informacija prikupljenih u posljednjih nekoliko dana može se zaključiti da jena području općine Foča epidemiološka situacija zadovoljavajuća, te da se građani Općine pridržavaju donešenih naredbi i preporuka koje su u vezi sa koronavirusom. Štab civilne zaštite Općine Foča izvršio je nabavku višenamjenske motorne pumpe koja će biti upotrebljena za provođenje mjera dezinfekcije. Također je izvršena distribucija zaštitnih maski Policijskoj stanici Ustikolina, trgovinskim radnjama i drugim objektima kojima nije zabranjen rad. Uposlenici JKP“Ušće“ Foča-Ustikolina su u toku prethodnog dana izvršilidezinfekciju javnih institucija, višespratnih stambenih objekata, a u toku današnjeg dana očekuje se nastavak ovih aktivnosti. Dom zdravlja Foča-Ustikolina radi po utvrđenom protokolu i većih problema u tom smislu nema. Provodi se trijaža svih pacijenata ispred samog ulaza u ovu ustanovu. Policijski službenici PS Ustikolina nastavljaju sa kontrolom vozila koja iz pravca Foče (RS) dolaze na područje naše Općine, odnosno BPK Goražde. Kada je riječ o licima kojima je izrečena obavezna mjera kućne izolacije sa 15.04.2020. godine na području Općine Foča nema više takvih osoba, dok se u potpunosti poštuje naredba o ograničavanju kretanja u vremenskom periodu od 20,00 do 05,00 sati. Također, u trgovinskim objektima poštuju se mjere socijalne distance kako je i propisano ranijim naredbama.

U završnoj fazi su aktivnosti koje imaju za cilj utvrđivanje preliminarne liste poljoprivrednih proizvođača za proljetnu sjetvu. Naime, Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo će omogućiti jedinicama lokalne samouprave da apliciraju na javni poziv i time realiziraju podršku poljoprivrednicima u nabavci sjemenskog i sadnog materijala, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava. Maksimalna sredstva po jednom poljoprivrednom proizvođaču su 1000,00 KM, a uvjet za dobijanje ovih sredstava je posjedovanje fiskalnih računa za sve nabavke koje se tiču proljetne sjetve, kao i izvršena registracija u RPG ili RK registru.

Zdrava Hrana  

Razgovor  

Pred Slijedeći
"Posao je težak, ali dobar,..."

"Posao je težak, ali dobar,...…

Članice Udruženja poljoprivrednih proizvođača Općine Foča  bila su učesnici desete, jubilarne manifestacije "Zdrava hrana" u...

Opširnije
Donec tristique, nisi vitae

Donec tristique, nisi vitae

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore...

Opširnije