KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU " Srđan Aleksić"

KonkursMreža za izgradnju mira raspisuje KONKURS za novinarsku nagradu  "Srđan Aleksić"  za profesionalno izvještavanje o margalizovanim grupama u kontinuitetu i za razvoj društveno odgovornog novinarstva.

 Na konkursu mogu učestvovati  organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, kao i Radne grupe koje djeluju u okviru PRO-Budućnost projekta, koje do 31. avgusta 2017.godine pošalju prijedloge emisija, medija ili novinarki/novinara, koji profesionalno ili u kontinuitetu izvještavaju o marginalizovanim grupama u našem društvu i time doprinose rješavanju problema ovih društvenih grupa u praksi i razvoju društveno odgovornog novinarstava.

Prijedlog treba da sadrži:                                                                                                                                             

-obrazloženje organizacije koja šalje prijedlog (do jedne stranice A4)                                                            

 -najmanje dvije snimljene emisije ili najmanje dva objavljena teksta/priloga/novinarke koje   organizacije kandiduje za novinarsku nagradu "Srđan Aleksić" koji nisu stariji od godinu dana              

-obavezna i ektronska forma

Novinarske nagrade  Srđan Aleksić će se dodjeliti 21. septembra/rujna 2017. na Međunarodni dan mira.

Prijave možete slati na adresu: Helsinški parlament građana Banjaluka, Miše Stupara 68, 78 000 Banjaluka ili na e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Novinarska nagrada Srđan Aleksić se ove godine dodjeljuje u okviru USAID-ovog projekta PRO-budućnost.