• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Najnovije

"ZDRAVA HRANA IZ USTIKOLINE - USTIKOLINA 2018"

Udruženje poljoprivrednih proizvođača Foča-Ustikolina su po 14 put organizovali tradicionalnu manifestaciju pod nazivom "Zdrava hrana iz Ustikoline - Ustikolina 2018" na platou Doma kulture u općini Foča.

Na izložbi su bili zastupljeni , pčelarski proizvodi, voće i prerađevine od voća, proizvodi od povrća, mlijeko i mliječni proizvodi, pekarski proizvodi, proizvodi od žitarica, meso i mesni proizvodi, proizvodi od šumskih plodova i razne rukotvorine.Ispred O.O prisutnim se obtatio Predsjednik organizacionog odbora izložbe "Zdrava hrana iz Ustikoline-Ustikolina2018. gospodin Zijad Kunovac načelnik Općine Foča.

IMgfoiwJWE

 Poslije obraćanja načelnika Općine uslijedilo je svečano otvaranje četrnaeste tradicionalne manifestacije "Zdrava hrana iz Ustikoline".Svečano otvaranje je izvršio premier Vlade Bosansko podrinjskog kantona Goražde Emir Oković koji se ujedno i obratio prisutnim.

IMG 3bvfgb

Na manifestaciji su učestvovali izlagači iz Visokog, Mostara, Goražda, Foče i Sarajeva, zatim Udruženje voćara "Drina" Goražde sa sjedištem u Ustikolini i "Vip Drina" opšta poljoprivredna zadruga.Mesari iz Goražda i Visokog su  na izložbi sa proizvodima os mesa, a za ljubitelje stare bosanske kuhinje visočanin Vejsil Hajro ponudio sačeve i bakrače. Pekari iz Ustikoline i Goražda su pripremili raznovrsne proizvode u čiji su se kvalitet mogli uvjeriti prisutni.Najbrojniji posjetioci ove izložbe su učenici i nastavnici Osnovne škole iz Ustikoline. Također, učenici i profesiri Srednje poljoprivredne škole iz Goražda su bili aktivni sudionici ove manifestacije koji su došli da analiziraju svoja teoretska znanja, a za njih je agronom Rasim Sijerčić pripremio adekvatno predavanje.IMG 7rtfhgrth

 

IMG 2051

IMG 5fgtr

IMG 6

IMGxfbsgfr 4

 Gospodin Zijad Kunovac je uručio zahvalnice sponzorima ove tradicionalne manifestacije.Zahvalnice su dodjeljene: Vladi BPK-a Goražde, Gradu Goražde, BH Telecom DD Sarajevo, direkciji goražde, firmi "Okac" d.o.o Goražde, Mješovitoj srednjoj školi "Enver Pozderović" Goražde, Federalnom min.raseljenih osoba i izbjeglica Sarajevo.

 

 

 

Zdrava Hrana  

Razgovor  

Pred Slijedeći
"Posao je težak, ali dobar,..."

"Posao je težak, ali dobar,...…

Članice Udruženja poljoprivrednih proizvođača Općine Foča u FBiH bile su učesnice desete, jubilarne manifestacije "Zdrava...

Opširnije
Donec tristique, nisi vitae

Donec tristique, nisi vitae

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore...

Opširnije