• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Najnovije

ODRŽANA "IZLOŽBA ZDRAVE HRANE-USTIKOLINA 2017"

29.09.2017. godine.  u Općini Foča je održana trinaesta tradicionalna manifestacija pod nazivnom „Sajam zdrave hrane“ na kojoj su prezentirani poljoprivredni resursi općine Foča na kojoj su se okupili brojni proizvođači kako s prostora Bosansko podrinjskog kantona  Goražde, tako i sa prostora cijele BiH.

 Manifestaciji je prisustvovao veliki broj građana, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti BPK-a. Prisutnim su se obratili načelnik općine Foča Zijad Kunovac, direktor federalnog zavoda za poljoprivredu Omer Kurtović, ministar za privredu Anes Salmani, premijer  BPK Goražde Emir Oković, koji je i ujedno ovogodišnu manifestaciju proglasio otvorenom.Organizatori ove manifestacije  su Udruženje poljoprivrenih proizvođača općine Foča a pokrovitelj Vlada Bosanko podrinskog kantona  na čelu sa premijerom Oković Emirom, načelnikom općine  Foča gospodinom Zijadom Kunovcem.Cilj sajma je promoviranje organske proizvodnje, te ukazivanje na važnost konzumiranja organske hrane.IMG 2 9241IMG 3 9250IMG 4 9253

Na izložbi su izloženi eksponati  iz sljedećih oblasti poljoprivredne proizvodnje: pčelarski proizvodi,voće i prerađevine od voća, proizvodi od povrća, mlijeko i mliječni proizvodi, pekarski proizvodi, proizvodi od žitarica , meso i mesni proizvodi, proizvodi od šumski plodova, rukotvorine i ostali proizvodi.
IMG 7 9236

Udruženje poljoprivrednih proizvođača Foča-Ustikolina okupla oko stotinu aktivnih poljoprivrednih proizvođača po različitim segmentima poljoprivredne proizvodnje koji su u sekcijama : pčelarstva, voćarstva, ratara , povrtlara i stočara. Trinaestogodišnjicu svoga postojanja ovo udruženje kruniše sa poljoprivrednim proizvođačima koji registruju svoju djelatnost u poljoprivredi i od iste dobijaju radno mjesto.Učenici i profesori Srednje poljoprivredne škole iz Goražda  su bili aktivni sudionici ove manifestacije.Oni su došli na izložbu da na licu mjesta analiziraju svoja teoretska znanja iz škole, a ovom prilikom za njih je agronom Džemal Hodo iz Goražda pripremio predavanje na temu „plastenička proizvodnja jagode“.

Organizator je obezbjedio i degustaciju organskih proizvoda za sve posjetioce. Za najbolje rezultate na izložbi dodjeljene su plakete poljoprivrednim proizvođačima.

Zdrava Hrana  

Razgovor  

Pred Slijedeći
"Posao je težak, ali dobar,..."

"Posao je težak, ali dobar,...…

Članice Udruženja poljoprivrednih proizvođača Općine Foča u FBiH bile su učesnice desete, jubilarne manifestacije "Zdrava...

Opširnije
Donec tristique, nisi vitae

Donec tristique, nisi vitae

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore...

Opširnije