• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Najnovije

DAN OPĆINE FOČA 19.MART

U općini Foča 17.03.2017. godine obilježena je 21. godišnjica Dana Općine. Obilježavanju svečane ceremonije   prisustvovali su brojni zvaničnici Federacije BiH,  BPK-a i općina u njegovom sastavu, predstavnici Oružanih snaga, predstavnici udruženja, predstavnici zakonodnavne i izvršne i sudske vlasti,  predstavnici vjerskih institucija, privrednici   i veliki broj građana  Ustikoline.

 Program obilježavanja 21. godišnjice Dana Općine Foča  počeo je  polaganjem cvijeća na spomen obilježja prvim šehidima Općine „Mehmed Kamerić i Ševal Bećirević“ potom polaganje cvijeća na spoemen obilježje „Šehidska kapija“ i partizansko spomen obilježje u Ustikolini.Učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na spemen obilježja odata je počast svim šehidima i palim borcima sa ovog područja.

Zatim je program obilježavanja dana reintegracije nastavljen u Ustikolini gdje je održana svečana sjednica Općinskog vijeća u  Domu kulture.Prisutnima se obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Muhidin Raščić , koji je otvorio svečanu sjednicu i posjetio na aktivnosti vijeća u proteklom periodu.

Načelnik Općine Foča gospodin Zijad Kunovac je   poželio svim pristunim dobrodošlicu, zatim je govorio  o  projektima koji  su realizovani tokom 2016. godine  i na kraju se zahvalio prijateljima koji su pomagali općinu u realizaciji pomenutih  projekata.

Nakon načelnika Općine Foča (FBiH) Zijada Kunovca koji je podsjetio na sve značajne projekte koji su realizovani na području ove općine u protekloj godini i načelnika Općine Goražde Muhameda Ramovića, čestitke povodom Dana općine uputio je i premijer BPK Goražde Emir Oković.

Na svečanosti su i ovaj put dodijeljena priznanja istaknutim pojedinicma, institucijama i organizacijama koji su u proteklom periodu dali značajan doprinos u razvoju ove općine.U skladu s odlukom OV Foča (FBiH) „Zlatna plaketa“ dodijeljena je Udruženju žena iz Ustikoline, dok su, na ime podrške u realizaciji projekata, zahvalnice dodijeljene sarajevskim općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad.Za doprinos u razvoju zdravstvene zaštite u općini Foča (FBiH) zahvalnica je dodijeljena dr. Reufu Moćeviću.

 

 

Dodijeljene su nagrade učenicima koji su osvojili I, II i III mjesto za pisanje literalnih  radova na temu Moje rodno mjesto'' u povodu obilježavanja 19.marta Dana OpćIne  a to su:

I mjesto- Lejla Borović  VII razred

II mjesto- Hana Omerbašić  II razred

III mjesto-Anes Delić   VII razred

III mjesto –Nejra Karahodža  IX razred

  6 9 12 15 17 18 20 21 1 24

Zdrava Hrana  

Razgovor  

Pred Slijedeći
"Posao je težak, ali dobar,..."

"Posao je težak, ali dobar,...…

Članice Udruženja poljoprivrednih proizvođača Općine Foča u FBiH bile su učesnice desete, jubilarne manifestacije "Zdrava...

Opširnije