• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

Najnovije

DAN OPĆINE FOČA 19.MART

U općini Foča 17.03.2017. godine obilježena je 21. godišnjica Dana Općine. Obilježavanju svečane ceremonije   prisustvovali su brojni zvaničnici Federacije BiH,  BPK-a i općina u njegovom sastavu, predstavnici Oružanih snaga, predstavnici udruženja, predstavnici zakonodnavne i izvršne i sudske vlasti,  predstavnici vjerskih institucija, privrednici   i veliki broj građana  Ustikoline.

 Program obilježavanja 21. godišnjice Dana Općine Foča  počeo je  polaganjem cvijeća na spomen obilježja prvim šehidima Općine „Mehmed Kamerić i Ševal Bećirević“ potom polaganje cvijeća na spoemen obilježje „Šehidska kapija“ i partizansko spomen obilježje u Ustikolini.Učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na spemen obilježja odata je počast svim šehidima i palim borcima sa ovog područja.

Zatim je program obilježavanja dana reintegracije nastavljen u Ustikolini gdje je održana svečana sjednica Općinskog vijeća u  Domu kulture.Prisutnima se obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Muhidin Raščić , koji je otvorio svečanu sjednicu i posjetio na aktivnosti vijeća u proteklom periodu.

Načelnik Općine Foča gospodin Zijad Kunovac je   poželio svim pristunim dobrodošlicu, zatim je govorio  o  projektima koji  su realizovani tokom 2016. godine  i na kraju se zahvalio prijateljima koji su pomagali općinu u realizaciji pomenutih  projekata.

Nakon načelnika Općine Foča (FBiH) Zijada Kunovca koji je podsjetio na sve značajne projekte koji su realizovani na području ove općine u protekloj godini i načelnika Općine Goražde Muhameda Ramovića, čestitke povodom Dana općine uputio je i premijer BPK Goražde Emir Oković.

Na svečanosti su i ovaj put dodijeljena priznanja istaknutim pojedinicma, institucijama i organizacijama koji su u proteklom periodu dali značajan doprinos u razvoju ove općine.U skladu s odlukom OV Foča (FBiH) „Zlatna plaketa“ dodijeljena je Udruženju žena iz Ustikoline, dok su, na ime podrške u realizaciji projekata, zahvalnice dodijeljene sarajevskim općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad.Za doprinos u razvoju zdravstvene zaštite u općini Foča (FBiH) zahvalnica je dodijeljena dr. Reufu Moćeviću.

 

 

Dodijeljene su nagrade učenicima koji su osvojili I, II i III mjesto za pisanje literalnih  radova na temu Moje rodno mjesto'' u povodu obilježavanja 19.marta Dana OpćIne  a to su:

I mjesto- Lejla Borović  VII razred

II mjesto- Hana Omerbašić  II razred

III mjesto-Anes Delić   VII razred

III mjesto –Nejra Karahodža  IX razred

  6 9 12 15 17 18 20 21 1 24

Zdrava Hrana  

Razgovor  

Pred Slijedeći
"Posao je težak, ali dobar,..."

"Posao je težak, ali dobar,...…

Članice Udruženja poljoprivrednih proizvođača Općine Foča u FBiH bile su učesnice desete, jubilarne manifestacije "Zdrava...

Opširnije
Donec tristique, nisi vitae

Donec tristique, nisi vitae

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore...

Opširnije